Internetimaksu idee toob ärritunud ungarlased tänavatele

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ungari valitsuse ettepanek kehtestada maks interneti kasutamise eest on ärritanud ungarlasi ning kümned tuhanded inimesed on lubanud pühapäeval selle vastu protestida.

Majandusminister Mihali Varga ütles teisipäeval, et maks - 150 forinti (0,5 eurot) iga gigabaidi kasutatud andmemahu eest - on vajalik tuleva aasta eelarveaukude täitmiseks, vahendas uudisteagentuur AFP.

Varga ettepanek kogus aga palju kriitikat. Euroopa Komisjoni digitaalarengu volinik Neelie Kroesi sõnul oleks maks häbiväärne internetikasutajatele ja Ungari valitsusele.

Peaminister Viktor Orban pakkus seejärel välja interneti kuumaksu, mis oleks tavakasutajatele 700 forinti (2,3 eurot) ja ettevõtetele 5000 forinti (16 eurot), kuid see ei rahustanud ungarlasi.

Umbes 36 000 inimest on lubanud minna pühapäeval majandusministeeriumi ette internetimaksu vastu meelt avaldama. «See on Orbani poolt järjekordne katse demokraatiat piirata ja otsene rünnak väljendusvabadusele,» ütlesid meeleavalduse organiseerijad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles