Rõivas alustab uue rahandusministri otsinguid

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reformierakonna esimees, peaminister Taavi Rõivas kinnitas, et ei kiirusta esitama presidendile rahandusminister Jürgen Ligi tagasiastumisavaldust, sest soovib anda talle võimaluse pooleliolevad asjad lõpetada, küll asub ta juba lähiajal otsima uue rahandusministri kandidaati.

Rõivas ütles täna õhtul Stenbocki majas ajakirjanikele, et tal on seaduse järgi Ligi tagasiastumisavalduse edastamiseks aega üks kuu. «Loomulikult soovin anda Jürgen Ligile võimaluse kõigepealt pooleliolevad asjad lõpule viia. Me ei pea sellega veel täna õhtul tegelema hakkama, võtame üks samm korraga,» lausus ta.

Tema sõnul oli tegu Ligi enda otsusega, mida ei ajendanud mitte niivõrd väline surve, kuivõrd seisukoht, et nii on valitsusel parem jätkata. «Usun, et küllap me oleksime saanud need pinged maandatud ka selliselt, et Jürgen Ligi oleks valitsuses jätkanud, aga samas mööname, et nüüd on seda töörahu mõnevõrra lihtsam taastada ja seetõttu Jürgen tegi meeskonna nimel aktsepteeritava valiku,» rääkis ta.

Uue rahandusministri kandidaadi otsinguid plaanib peaminister, kes jättis ära ka homseks kavandatud välisvisiidid, käivitada juba lähiajal. Täna ütles ta, et peab päris tõsiselt mõtlema, kellest võiks ministrikandidaat saada. «Jürgen Ligi on seadnud lati väga kõrgele ja uue inimese leidmine ei ole ülemäära lihtne, aga rahandusküsimustes on Reformierakonnas kompetentsust küll ja küllap me leiame selle inimese,» märkis Rõivas.

Seni on spekuleeritud näiteks varemgi rahandusministri ametit pidanud Aivar Sõerdi ja samuti riigikokku kuuluva Arto Aasa nimega. Rõivase sõnul oleksid nad mõlemad head kandidaadid, kuid häid kandidaate on veel. «See ei ole lihtne otsus ja lihtne just seetõttu, et väärikaid kandidaate Reformierakonnas on palju,» lausus ta.

Ligi ütles vastuseks Postimehe küsimusele, keda tema rahandusministri kohal näeks, et seda peavad otsustama teised. «Kui ise ei saa, siis tuleb otsustamine anda teistele. Taavi Rõivas oleks olnud minu järgmine valik,» lausus ta.

Nii Ligi kui Rõivas kritiseerisid oma koalitsioonipartneri käitumist ning Rõivas kinnitas, et plaanib Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimehe Sven Mikseriga kohtuda veel täna õhtul.

«Kavatsen kindlasti öelda Sven Mikserile, et me eeldame, et ta räägib oma erakonna liikmetega sellest, et selle teema eskaleerimine ei ole olnud õige, selle teema kasutamine kampaaniana ei ole olnud õige. Rahvustepõhise konflikti õhutamiseks ühe ebaõnnestunud sõnumi suuremaks puhumine lihtsalt selleks, et koguda Facebookis like'e või lühikest poliitilist profiiti, ei ole õige suhtumine ja ma väga loodan, et seda mõistavad kõik Eesti poliitikud,» ütles Rõivas kella 18 ajal ajakirjanikele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles