Pressikonverentsilt: politsei kohtus alles hiljuti kooli hoolekoguga

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna õhtul toimunud pressikonverentsil jagati ajakirjanikele täiendavat infot Viljandi Paalalinna koolis toimunud tulistamise kohta.

Täiendavat infot jagasid Lõuna prefektuuri kriminaalbüroo juht Meelis Saarepuu ja Lõuna Ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Kaire Hänilene.

Otse pressikonverentsilt:

- Politsei kohalejõudes avanes pilt, kuidas koolimaja teise korruse trepikojas oli tulistaja õpetajate kontrolli all, klassiruumis oli laua peal relv, tahvli ees oli saksa keele õpetaja surnukeha.  

- Aprillikuus viis politsei Paalalinna koolis läbi narkooperatsiooni, kus erinevate rikkumiste käigus tuvastati ka see, et tänasel tulistajal oli koolis koolikotis kaasas nuga. Toona väitis ta, et nuga oli ta enda tehtud. Kuna selline operatsioon tekitas väikeses kogukonnas teatud resonantsi, kohtus politsei 10 päeva tagasi kooli hoolekoguga, et selgitada selliste operatsioonide vajalikkust ning seda, miks ei tohiks koolis nuga kaasas kanda ja kuidas aitavad sellised operatsioonid muuta kooli turvalisemaks. Kohtumisel osales ka hoolekogu liige, täna koolis tule avanud poisi isa.

- Süüdimõistmise puhul võib alaealist oodata kuue kuni kümne aasta pikkune vangistus.

- 15-aastane noormees on varem karistamata. Kinnipidamise hetkel oli poiss rahulik ning ei avaldanud vastupanu. Praeguseks hetkeks on noormees vestelnud menetlejaga, kuid tema ülekuulamine on veel teostamata.

- Saarepuu kinnitusel talitas politsei täna pärastlõunal sündmuspaigas õigesti, kui kontrollis kooli turvalisuse üle enne, kui lapsed välja lasti. Politsei jõudis kooli umbes kahe minutiga.

- Politsei ja prokuratuuri esindaja ütlevad nii mõnelegi ajakirjanike küsimusele vastuseks, et menetluse huvides ei saa palju asju avalikustada, ka seetõttu, et palju asju on veel selgeks tegemata. Näiteks on vaja välja selgitada, kuidas sattus relv poisi kätte - kus seda hoiti ning mis põhjusel sai poiss sellele ligipääsu. Pärast nende tõendite kogumist on võimalik anda hinnang kõigi osaliste tegevusele.

- Juhtivprokurör Kaire Hänilene kinnitas, et prokuratuur teeb kõik selleks, et praegu vastuseta küsimustele võimalikult kiiresti vastused saada.

Sündmuste täpne kronoloogia:

Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja avaldas õhtul ka täna Viljandis toimunud koolitulistamise esialgse kronoloogia.

13.55 politseile saab esimese teate, et õpilane tulistas õpetajat

13.58 politsei jõuab kohale, kaks politseinikku sisenevad koolimajja

13.59 tulistaja peetakse kinni. Õpetaja on surnud.

14.01 kiirabi jõuab kohale

14.09 kooli võimlas moodustatakse õpilaste kogunemispunkt

14.15 lapsed on evakueeritud kooli võimlasse

14.17 oletatav tulistaja viiakse koolimajast välja

14.32 tunnistajad viiakse ütluste andmiseks sündmuskohalt jaoskonda

14.48 koolimajas on kõik ruumid politsei poolt üle kontrollitud

14.52 saabuvad Viljandi ohvriabi töötajad, kes suunatakse laste juurde võimlasse

15.07 lapsi hakatakse koolimajast välja viima

15.15 kõik lapsed on koolimajast väljas

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles