Kohus saatis kaks inimest surnuks pussitanud mehe 20 aastaks vangi

BNS
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuriteopaik Ahtmes kaks päeva pärast veretööd.
Kuriteopaik Ahtmes kaks päeva pärast veretööd. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Viru maakohus saatis neljapäeval 20 aastaks vangi mehe, kes süüdistuse järgi pussitas mullu suvel Kohtla-Järvel paljude tunnistajate silme all surnuks kaks meest.

Kohus mõistis 32-aastase Dmitri Šegai süüdi kahe inimese mõrvas ning talle määratud 20-aastane vangistus on pikim ajaliselt piiritletud karistus. Sellest rangem on vaid eluaegne vangistus. Karistuse kandmise alguseks luges kohus mullu 22. juuli, kui Šegai kinni peeti.

Menetluskulude katteks peab Šegai tasuma kokku 6363 eurot.

Ränk veretöö toimus mullu 19. juuli õhtul veidi pärast kella 20 Ahtme linnaosas Ridaküla tänaval, kus Šegai haaras tüli käigus noa ja pussitas 1981. aastal sündinud Tõnu ning 1982. aastal sündinud Andreid. Kiirabi viis mõlemad mehed üliraskes seisus haiglasse, kus nad peagi surid.

Varem korra kriminaalkorras karistatud Šegai lahkus kuriteopaigalt, kuid 20. juuli hommikul pidasid politseinikud ta kinni ja kohus võttis ta eeluurimise ajaks vahi alla.

Sündmuskohal elav naine kinnitas pärast veretööd Õhtulehele, et topeltmõrv võis alguse saada sigareti küsimisest. «Kuulsime, et ta oli nende juurde tulnud ja suitsu või suitsuraha küsinud. Kuna talle oli väga jämedalt vastatud, siis haaras ta kotist noa ja lõi kõigepealt Andreid. Tema jäi siiasamasse muruplatsile pikali. Haavad olid nii rasked, et kartsime kohe, et asi lõpeb väga kurvalt,» rääkis naine.

Selleks ajaks olid mitmed lähedalasuva kohviku aknast veretööd näinud kliendid välja jooksnud, kuid sekkuda ei julgetud. Keegi hüüdis: Dima, jäta järele! Mispeale Šegai rahuneski ja hakkas asju kotti tagasi korjama. Maas lamava sõbra juurde kummardunud Tõnu võttis telefoni ja hakkas helistama. See viis Šegai ilmselt taas aru peast ja ta ründas uuesti, kirjutas Õhtuleht mullu suvel.

Tõnu jooksis raamatukogu suunas, lähedal oleva bussipeatuse poole, kuid Šegai sai ta kätte. «Esimene hoop oli selga. Tõnu pööras ringi ja üritas end rusikatega kaitsta, aga siis langesid hoobid juba igale poole, ka kaela pihta. Siin ei olnud enesekaitsega mingit pistmist. Ta veristas nagu lihunik looma,» rääkis pealtnägija Õhtulehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles