Kätlin Konstabel: vägivaldse käitumiseni jõudmiseks pole üht ja ainsat teed

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kätlin Konstabel
Kätlin Konstabel Foto: Erakogu

Viise, kuidas keegi jõuab mõtteni, et vägivald võib olla lahendus, on erinevaid, rõhutab psühholoog ja pereterapeut Kätlin Konstabel, põhjus võib olla põlvest põlve edasi kanduvates mustrites, ka meedial ja digisõltuvusel on oma roll.

«On käitumisi, mustreid, mis kulgevad põlvest põlve, tihtipeale võib olla põhjus peres, kus vägivald on üks võimalik viis probleemide lahendamiseks. Meedial on siin mingi roll, eriti kui näidatakse, et vägivaldne probleemide lahendamine ja suhete klaarimine on okei, et seda teevad ka n-ö head, seda ei saa aga võtta nii, et kui keegi vaatab nüüd natuke rohkem Bondi filme, tuleb teda kuidagi eriliselt silmas pidada,» selgitas Konstabel ETV saates «Kahekõne», vahendas ERR Uudised.

«See tee, kuidas keegi vägivaldse käitumiseni jõuab, võib olla väga erinev, oleks see algoritm lihtne, oleks elu päris ilus ja pahategusid palju vähem.»

Vägivaldseks muutumise taustal on tihtipeale tunne, et muid lahendusi enam ei ole – see puudutab nii teiste kui enda vastu suunatud vägivalda. Kätlin Konstabel loetles märke selle kohta, et keegi võib omadega lootuselt n-ö puntras olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles