Kuressaares läks käivitamise ajal Audi põlema

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käivitamise ajal põlema süttinud Audi
Käivitamise ajal põlema süttinud Audi Foto: Lääne päästekeskus

Kuressaares läks eile pärastlõunal käivitamise ajal põlema sõiduauto Audi, mille omanik jõudis koos isaga masinast õigeaegselt välja karata.

Ivar Truu sõitis enne kella 13 autoga linnas ja parkis 1992. aastal valmistatud Audi 100 Mooni tänavale vastasmaja juurde. Läinud kümmekonnaks minutiks kodus ära, pidi ta minema koos isaga uuele sõidule, sest oli vaja maale minna, kirjutab Meie Maa.

Mees vajutas pulti, istus masinasse ja pani võtme süütelukku. «Järsku kadusid armatuurlaualt kõikide näidikute tuled ära, ka kellaaeg. Läksin autost välja ja tegin kapoti lahti. Seal ei paistnud midagi olevat,» rääkis Ivar Truu Meie Maale. 

Kui ta uuesti autosse naasis, tundis mingisugust imelikku lõhna. 

«Hakkasin vaatama, mis lahti, kui märkasin tagaistme alt tõusvat suitsu ja mõne hetkega lõi sealt ka leegid välja,» kirjeldas autoomanik olukorda.

Saanud autost minema, helistas Truu hädaabinumbrile ja kutsus kohale päästjad. Ise ta sõidukit kustutada ei jõudnud, sest kõik käis mõne hetkega, kui Audi oli tulemöllus. Ka väikesest autokustutist ei oleks abi olnud.

Häirekeskus sai põlengust teate kell 12.46. Päästjate saabudes oli sõiduauto lausleekides. Päästjad kustutasid põlengu veega. Esialgsetel andmetel sai tulekahju alguse lühisest auto elektrisüsteemis.

Truu arvates läks auto tõenäoliselt põlema aku juhtmetest, sest vanemat tüüpi Audil asub aku tagumise istme all. 

«Kui auto oleks sõidu ajal põlema läinud, oleks päris karmiks võinud minna,» arvas Truu. Audi põles seest tühjaks. Kuigi mootor jäi leekidest puutumata, läheb masin nüüd vanarauaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles