Pomerants: ma ei saa Krossi sammust aru

Andres Einmann
, Postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Pomerants.
Marko Pomerants. Foto: Toomas Tatar / Postimees

Isamaa ja Res Publica Liidu eestseisuse liikme Marko Pomerantsi sõnul tuli teade erakonna aseesimehe Eerik-Niiles Krossi Reformierakonda astumisest suure üllatusena ja ta ei saa sellisest sammust aru.

«Minu jaoks tuli selline asi üllatusena, mul polnud selle kohta mingit eelnevat informatsiooni. Mõistlik oleks olnud sellest kõigepealt oma erakonnakaaslasi teavitada. Omad ei peaks selliseid uudiseid ajalehest teada saama,» ütles Pomerants Postimehele.

Pomerants tõdes, et erakonna aseesimehe lahkumine teise erakonda on kahtlemata märgilise tähendusega ja see tekitab küsimusi, kuid neid küsimusi peaks küsima Krossi enda käest.

Kross põhjendas Reformierakonna pressiteates oma erakonnavahetust järgmiselt: «Liitun Reformierakonnaga kahel peamisel põhjusel. Esiteks, Reformierakond on võtnud julgeolekupoliitika ja riigikaitse oma põhimureks. See on ka minu põhimure. Teiseks, Reformierakonnas on toimunud põlvkonnavahetus mis on ta teinud avatumaks, rõõmsameelsemaks ja tegelikult ka julgemaks».

Pomerantsi sõnul ei ole esimese põhjendusega midagi peale hakata, kuna Isamaa ja Res Publica Liit on Eesti julgeolekust hooliv erakond ja sel puhul pole midagi arutada.

«Mis puudutab teist põhjendust, siis midagi peab ju pressiteatesse kirjutama. Tegemist on pressiteate, mitte enamaga, pressiteadetesse me kirjutame ju ikka igasuguseid asju,» lausus Pomerants.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles