Kaljurand võimalikust ministrikohast: mul pole selle kohta midagi öelda

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marina Kaljurand ja Urmas Paet
Marina Kaljurand ja Urmas Paet Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Diplomaat Marina Kaljurand ei soovi kommenteerida jutte, justkui võiks Euroopa Parlamenti suunduva Urmas Paeti asemel välisministri kohale kõne alla tulla tema kandidatuur.

Postimehe küsimusele, kas tema ministriks asumine on võimalik või välistatud, vastas Kaljurand esmaspäeva õhtul, et tal pole selle kohta mitte midagi öelda. Samade sõnadega vastas ta ka küsimusele, kas temaga on välisministriks saamise võimalusest räägitud.

Kaljurand on töötanud välisministeeriumis alates 1991. aastast. Muu hulgas on ta olnud Eesti suursaadik nii Ameerika Ühendriikides kui Venemaal. Praegu töötab ta ministeeriumi poliitikaküsimuste asekantslerina.

Üheksa ja pool aastat välisministrina töötanud Urmas Paeti vabastas president ametist esmaspäeva pärastlõunal, kui vabariigi valimiskomisjon oli kinnitanud ta endise peaministri, nädalavahetusel Euroopa Komisjoni asepresidendina tööd alustanud Andrus Ansipi asendusliikmeks Euroopa Parlamendis.

Reformierakonna juhatus arutab uue välisministri kandidaadi nimetamist lähipäevil. Varem on võimalikest kandidaatidest rääkides spekuleeritud ka praeguse keskkonnaministri Keit Pentus-Rosimannuse ning väliskaubandusministri Anne Sullingu nimega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles