Politsei: inimelude arvelt me järeleandmisi ei tee

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Lääne-Harju politseijaoskonna juhi Kaido Saarniidu sõnul peaks inimesed liikluses mõistlikult käituma ja mitte kihutama, sest kiirutamine paneb ohtu inimelud.

Möödunud nädalavahetusel mõõtsid Lääne-Harju politseijaoskonna politseinikud kiirust Ääsmäe-Haapsalu maanteel ja kolme tunniga tabati 42 kiiruseületajat. Esmaspäeval peeti nelja tunniga Saku ja Saue vallas ning Keila linnas kinni kokku kuus joobetunnustega juhti, samuti oli kolmel autojuhil kinnitamata turvavöö.

Lääne-Harju politseijaoskonna juht Kaido Saarniit tõdes, et ehkki Ääsmäe-Haapsalu maanteel on suviti väga tihe liiklus, ei näe ta hoolimata tehtud jõupingutustest suve teises pooles olukorra paranemist.

«Saartele puhkama minevad ja praamile kihutavad inimesed ei anna endale aru, millist ohtu nad tegelikult kiirust ületades nii teistele liiklejatele kui ka kõigile autos viibijatele kujutavad,» rõhutas Saarniit.

Tema sõnul ületasid pooled kihutajatest lubatud sõidukiirust enam kui 20 km/h, lisaks tabati kaks sõidukijuhti, kes ei pidanud paljuks kihutada tiheda liiklusega maanteel lubatust kuni 40 km/h kiiremini.

Sel aastal on Tallinnas ja Harjumaal juhtunud 286 raskemat liiklusõnnetust, milles on viga saanud 349 ja hukkunud 14 inimest.

Üks selle aasta rängemaid õnnetusi juhtus jaanuaris, mil Ääsmäe-Haapsalu maanteel Kernu vallas kaotas lumesajus ja jäisel teel möödasõitu teinud noor juht oma auto üle kontrolli ja kaldus vastassuunavööndisse, kus põrkas kokku vastutuleva kaubikuga. Sõiduautos hukkusid juht ja kaks kaasreisijat, kaubikus sai vigastada kaasreisija.

Kaido Saarniit ütleb, et selliseid õnnetusi saaks ära hoida, kui inimesed käituksid liikluses mõistlikult.

«Praamile, tööle või kuhugi mujale hilinemine ei anna kellelegi õigust elusid ohtu seada, ehkki paljud juhid just selliste vabandustega oma mõtlematut tegu selgitada püüavad,» sõnas ta. «Ettekäändeid leiavad ka joobes ja turvavööta juhid, kuid politsei vastus saab siin olla vaid üks - inimelude arvelt me järeleandmisi ei tee.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles