Tsahkna: iga neljas laps kasvab ilma ühe vanemata

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikogu liige Margus Tsahkna ütles täna konverentsil «Miks isa pole tähtis mees?», et Eestis kasvab iga neljas laps ilma ühe vanemata. «Kokku on see 56 000 last, 92 protsenti nendest on naised».

Tema sõnul tuleks Eestis kasutusele võtta elatisrahafond, mis mujal Euroopas juba kasutusel on. «Meil on umbes 13 000 eratisraha nõuet. Ehk siis 13 000, enamuses mehed, kes ei maksa elatisraha, kui nad on perekonnast lahku läinud ja nad ei kanna isegi miinimum tasemel oma laste eest hoolt,» kirjeldas Tsahkna praegust olukorda. Tema sõnul maksaks fond selle miinimumsumma lapsele, et tagada talle areng ja toimetulek, samal ajal nõuaks fond kõikide riigi sunnimeetoditega selle raha vanemalt välja.

Vastust küsimusele, miks sellist fondi juba loodud ei ole, tuleb Tsahkna sõnul otsida ühiskonna suhtumisest. «Kui ma tunnetasin, et 2007. aasta paiku oli ühiskonna suhtumine üksikemadesse eemalehoidev, siis praegu on ühiskonna tunnetus muutunud ja kõik on aru saanud, et kõik lapsed on tähtsad.  Loodan, et on ka poliitikute seas on tekkinud arutelu, et see asi tuleks ära teha.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles