Kolm meest tegid riigikogule ettepaneku jagada aasta 13 kuuks

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kolm meest saatsid eile riigikogule kirja, kus tegid ettepaneku jagada aasta 13 kuuks, et aastasse tekiks üks palgapäev juurde.

Riigikogu kantselei direktor Maria Alajõe saatis ettepanekule kiiresti ka vastuse. Tema sõnul toetab riigikogu kantselei rahandusministeeriumi seisukohta, et täiendava palgapäeva lisamiseks ei pea muutma aastasadu ülemaailmselt kehtivat kalendrisüsteemi.

Alajõe sõnul pakub töölepingu seadus selleks palju lihtsamat lahendust: seaduse kohaselt maksatakse töötasu üks kord kuus, kui tasu maksmiseks ei ole kokku lepitud lühemat tähtaega. «Soovitame teil pöörduda oma tööandja poole ja leppida kokku lühem tähtaeg töötasu maksmiseks,» kirjutas riigikogu kantselei direktor.

Meeste ettepaneku kuulutas riigikogu kantselei 75 aastaks asutusesiseseks kasutamiseks mõeldud teabeks. Sama juhtus pärastlõunaks ka vastusega, millel veel hommikul piirangut ei olnud. Paari tundi hiljem, pärast isikuandmete kinnikatmist, muudeti mõlemad kirjad siiski avalikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles