Galerii: puuetega inimeste meeleavaldusele toodi teerull

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna lõunal kogunesid riigikogu ette meelt avaldama puuetega inimesed, kes piketeerisid teerullipoliitika vastu.

Täna on riigikogus teisel lugemisel töövõimereformiga seotud eelnõud. Puuetega inimesed leiavad, et kui nende kriitikat arvesse ei võeta, siis sõidetakse nende arvamusest teerullina lihtsalt üle.

«Kui me peame meie endi kokkukutsutud riiklikult tähtsa küsimuse arutelul sõnasaamiseks ajakirjanduse abil võitlema ja kui meie kriitikat ja muret puudega inimestele tööl käimist võimaldavate tugiteenuste kättesaamatuse ning töökohtade puudumise osas täielikult ignoreeritakse, siis teeb see väga nõutuks», ütles sotsiaaltöö magistrant Asko Uri.

«Valitsuse otsus tööhõivereformiga ilma selle õnnestumist tagavate põhimõtteliste muudatusteta edasi minna eelnõude teisele lugemisele on puudega inimestest teerulliga ülesõitmine», lisas Uri.

Asko Uri sõnul väljendas enamik valitsuskoalitsiooni poliitikuid oma suhtumist puudega inimeste probleemidesse puudumisega riiklikult tähtsa küsimuse arutelult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles