Ukraina teatas Vene raskerelvastuse jätkuvast riikitoomisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Militants supporting the self-proclaimed Donetsk People's Republic ride in a truck in Donetsk, eastern Ukraine, November 12, 2014. REUTERS/Maxim Zmeyev (UKRAINE - Tags: POLITICS CIVIL UNREST CONFLICT TPX IMAGES OF THE DAY)
Militants supporting the self-proclaimed Donetsk People's Republic ride in a truck in Donetsk, eastern Ukraine, November 12, 2014. REUTERS/Maxim Zmeyev (UKRAINE - Tags: POLITICS CIVIL UNREST CONFLICT TPX IMAGES OF THE DAY) Foto: MAXIM ZMEYEV/REUTERS

Ukraina kinnitas neljapäeval taas, et Venemaa toob Donbassi separatistide kontrollitavatele aladele jätkuvalt raskerelvastust ning on koondanud piiri lähedale sõjaväeüksusi.

«Olukord Donetski ja Luganski oblastis on jätkuvalt halvenemas. Ukraina sõjaväelased registreerivad pidevalt Vene raskerelvastuse ümberpaigutamist eraldusjoone suunas,» ütles riikliku julgeoleku- ja kaitsenõukogu pressiesindaja Andri Lõssenko.

Ta teatas ka jätkuvast Vene üksuste, sealhulgas kaugmaa õhutõrjesüsteemide ja õhujõudude koondumisest Ukraina-Vene piirile.

Vene välisministeeriumi eitas täna teateid Venemaa sõjalisest kohalolekust Ukraina kaguosas ja vägede sisenemisest Ukrainasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles