Politsei pidas kinni Pärnu korterivargustes kahtlustatavad lätlased

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja Pärnus. Foto on illustreeriv.
Kortermaja Pärnus. Foto on illustreeriv. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Politsei pidas üleeile kinni ja prokuratuuri taotlusel võeti vahi alla kaks Lätist pärit meest, keda kahtlustatakse Pärnus viimase kuu jooksul toime pandud 20s korterivarguses.

Politseile on viimase kuu jooksul teada antud kahekümnest juhtumist, kus Pärnus on esimese korruse korterites kas vargil käidud või seda üritatud teha. Vargused on valdavalt toimunud Mai ja Papiniidu tänavatel, aga mõned juhtumid on olnud ka linna teistes piirkondades. Puutumata ei ole jäänud ka eramud, teatas Lääne prefektuuri pressiesindaja.

Varguste ühiseks jooneks on see, et esimese korruse korteritesse on sisse tungitud rõdu kaudu või eramusse õhtusel ajal. Varastati peamiselt väärismetallist ehteid ja sularaha ning ehkki täpne kahjusumma on selgitamisel, võib see kokku küündida kuni 100 000 euroni.

Politsei järjepidev töö viis varaste tabamiseni 12. novembri õhtul, mil politseinikel õnnestus varastele jälile saada ning nad Pärnust Läti suunal sõidul tabada. Politsei pidas kahtlustatavatena kinni 45- ja 41-aastase mehe ja  nende autost leiti ka osa varastatud esemeid. Prokurör taotles kohtul luba meeste vahistamiseks ning Pärnu maakohus andis loa meeste vahi alla võtmiseks kohtueelse uurimise ajaks.

Juhtumite osas on käimas kriminaalmenetlus vargust käsitleva paragrahvi alusel ning eeluurimist juhib Lääne ringkonnaprokuratuur. Menetluse käigus selgitatakse välja, kas mehed on seotud kõigi nende sarnaste vargusjuhtumitega ja kas nad on vargusi toime pannud ka Eesti teistes piirkondades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles