Täna Postimehes: sotsid kaalusid Ossinovskit valitsusjuhi kohale

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski
Jevgeni Ossinovski Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuu aega tagasi jõudis sotsiaaldemokraatide kirjakasti pakkumine, et ehk oleks õige vahetada praegune erakonna juht Sven Mikser peaministrikandidaadina välja Jevgeni Ossinovski vastu.

Plaanis polnud siiski paleepööre. Endine sotside peasekretär Rein Org pakkus lihtsalt ajendatuna Isamaa ja Res Publica Liidu manöövrist esitada peaministrikandidaadiks erakonna juhi Urmas Reinsalu asemel hoopis Juhan Parts sarnast lahendust ka oma erakonnale: Mikser parteijuht, Ossinovski peaministrikandidaat.

Üleskutsele reageeris näiteks Jaan Kaplinski, pidades seda väärt mõtteks, samuti mitmed teised Sotsiaaldemokraatliku Erakonna liikmed. Org kinnitas Postimehele, et seesugune arutelu erakonnas toimus. «Pakkusin välja, et võiksime vähemalt kaaluda Jevgeni esitamist peaministri kohale,» ütles Org. «Mõte on selles, et Jevgeni persoon on väga paljudele sümpaatne. Ta on end selgelt tõestanud ja tema eelis on ilmselgelt see, et ta on n-ö Eesti Barack Obama ehk ületanud piiri rahvuste vahel. Teda armastavad nii eestlased kui ka venelased ja meil pole sarnaseid poliitikuid ülearu palju.»

Pikemalt loe tänasest Postimehes paberlehest või Postimees Plussist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles