Rõivas: minu klipi tegemine Ämaris oli seaduslik

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas reklaamklipis
Taavi Rõivas reklaamklipis Foto: Internet

Peaminister Taavi Rõivas kinnitas, et tema reklaamklipi tegemiseks Ämari lennuväljal oli küsitud ametlik nõusolek. 

Riigikogu liige Kadri Simson küsis peaministrilt tema reklaamklipi kohta, milles Rõivas kõnnib Ämari lennuväljal. «Sellele on järgnenud avalik segadus, et kuidas te sinna sattusite. Kaitseväelased omavahelistes kõnelustes ütlevad, et te kutsusite ennast külla peaministrina, ei hoiatanud neid, et tegemist on poliitilise reklaami sõlmimisega. Ja samas peaministri büroo ei ole seda ka ümber lükanud. Kas te võiksite nüüd öelda, kelle vahel te selle kokkuleppe sõlmisite ja kas selline positsiooni ärakasutamine poliitiliseks reklaamiks on kohane?» küsis Simson.

Rõivas vastas, et ta küll isiklikult kokkuleppe sõlmimises ei osalenud «ja veel vähem ma kutsusin ennast külla peaministrina ja pärast üllatasin kedagi. Loomulikult oli kaitseväele teada, et Reformierakond soovib Ämari lennuvälja kasutada ühel konkreetsel ajahetkel paari tunni jooksul valimisklipi reklaamimiseks. Kõik vajalikud nõusolekud selleks anti ja see nõusolek, mida on juba jõutud kritiseerida kui võimalik et ebaseaduslikku, oli loomulikult seaduslik nõusolek,» kinnitas Rõivas.

«Mina isiklikult selles kokkuleppe sõlmimises, nagu ma ütlesin, ei osalenud. Aga peaministrina käin ma Ämari lennuväljal väga tihti ja soovitan seda ka kõikidele riigikogu liikmetele,» lisas ta. «See, mismoodi Ämari lennuväljast on saanud Eesti julgeoleku tagamise üks olulisi sümboleid, see on suur asi.»

«Ja kui te hoolega vaatate seda klippi, siis minu sõnum on seal see, et me peame pingutama, et olla veel paremini kaitstud. Selle eest ma kavatsen jätkuvalt seista nii peaministrina kui ka erakonna esimehena,» lisas peaminister. 

Riigikogu liige Marko Pomerants (IRL) oli ses osas peaministriga ühte meelt: «Mina usun ka siiralt, et Taavi Rõivase käik Ämari lennuväljal ei olnud midagi kriminaalset. Aga kuna tegemist on sellise väga tiheda päevakavaga peaministriga, siis sel ajal, kui peaminister on ära, võiks kindlasti kõikide erakondade peaministrikandidaadid Stenbocki maja ruumides oma peaministrikandidaadi klipid ära teha, eks siis on kõigil midagi.»

Sotside välireklaam

Helir-Valdor Seeder (IRL) omakorda küsis aga justiitsminister Andres Anveltilt sotside välireklaami kohta. «Kas pole mitte kriminaalne, et klassikutest on postuumselt tehtud sotsiaaldemokraadid ja nende pildid on kleebitud Tallinna linna prügikastidele. Kas see ongi sotsiaaldemokraatlik maailmavaade ja selline visuaalne reklaam vastab teie arvates headele tavadele?»

Anvelt vastas: «Ma võin kohe kriminaalmenetluse eksperdina ja igati õpetatud, haritud mehena öelda, et kriminaalset siin ei ole mitte midagi, hea küsija. Üksi juba sellepärast, et kuidas saab olla kriminaalset selles, kui meie linnarahvale tuletatakse meelde meie klassikuid.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles