Lume- ja libedusetõrjega tegeleb üle Eesti umbes 400 masinat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumesahk.
Lumesahk. Foto: Tairo Lutter

Täna talviseks pööranud ilma tõttu tegeleb maanteeameti andmetel lume- ja libedusetõrjega üle Eesti umbes 400 masinat.

«Lume- ja libedusetõrje on käimas üle Eesti, kuid vaatamata sellele tuleb jätkuva saju tõttu libedusega arvestada pea kõikidel maanteedel,» ütles maanteeameti pressiesindaja Allan Kasesalu BNSile.

«Hooldajate käsutuses on sahkade ja soolapuisturitega varustatud hooldeautosid üle 160. Lisaks on kasutusel ka sahkadega teehöövlid ja traktorid ning patrullsõite tegevad autod, mis teeb ühtekokku umbes 400 masinat,» ütles Kasesalu.

Suuremat tähelepanu pööratakse Kasesalu sõnul põhimaanteedele, kus on rohkem liiklust ja kus hooldetsükkel lume- ja libedustõrjeks on neli kuni viis tundi. Tugi- ja kõrvalmaanteedel, millel liiklus hõredam, on ka hooldetsükkel tee korrastamiseks oluliselt pikem. Tugimaanteede alla kuulub ka Tallinna-Tartu maantee alternatiivina tuntud Jägala, Aravete ja Jõgeva kaudu Tartusse kulgev Piibe maantee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles