Politsei: Riia Maxima deformeerumine algas kaks aastat enne varingut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leinajad kokkuvarisenud kaubanduskeskuse kunagise asupaiga juures.
Leinajad kokkuvarisenud kaubanduskeskuse kunagise asupaiga juures. Foto: SCANPIX

Riias aasta eest kokku varisenud Maxima kaubanduskeskuse deformeerumine algas juba kaks aastat enne tragöödiat, ütles kriminaalpolitsei ülem Andrejs Grišins usutluses Läti televisioonile.

«Olen kindel, et uurijad esitavad kõik dokumendid, mis tõestavad, et deformatsiooniprotsess algas kaks aastat enne tragöödiat,» sõnas ta.

Uurijad vaatlevad juhtumit laiemalt, püüdes ka välja selgitada, mida inimesed eelnenud kahe aasta jooksul tähele panid.

«Uurijad on avastanud informatsiooni selle hoone projekteerimise ja ehitamisega seotud inimeste tegevuse ja tegematajätmiste kohta,» ütles Grišins ja lisas, et juba projekt näitab, et hoone võib olla ohtlik.

Suurem osa tõendite kogumise tööst on uurijatel juba tehtud ja varsti saadakse ka testide andmed.

Kahtlusaluste staatuse kindlaksmääramiseks ei kulu enam mitut kuud, ütles politseiülem täpsemaid tähtaegu välja käimata. Kahtlusalusteks on üksikisikud, aga kui on tõendeid, et nad tegutsesid mõne juriidilise isiku huvides, võetakse vastutusele ka see juriidiline isik, seletas ta.

Eeluurimise käigus on küsitletud rohkem kui 400 inimest.

Riia Zolitūde elurajooni Maxima kaubanduskeskus varises sisse 21. novembril 2013. Surma sai 54 inimest, nende hulgas kolm päästetöötajat. 58 inimest sai kehavigastusi ning 49 inimest kannatas moraalset või ainelist kahju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles