Autojuhtide suhtumine joobe kontrollimisse üllatas politseinikke

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Valter-Kristjan Oberg, Olja Kivistik ja Mari Riina Rist/PPA

Täna hommikul kontrollis politsei Pärnusse sissesõidul Paide maanteel autojuhtide seisundit ning ligi 300st kontrollitust olid kolm end ülehinnanud. Mitmed kontrollitavad avaldasid rahulolematust selle üle, et neid teekonnal häiritakse.

Lääne prefektuuri pressiesindaja teatel kontrollisid Pärnu politseijaoskonna politseinikud täna hommikul kella 8.30 ja 10 vahel sõidukijuhtide võimalikku joovet linna piiril, Reiu jõe silla lähistel. Kokku kontrolliti ligi 300 autojuhi võimalikku joovet ning neist kolme puhul tuvastas politsei lubatud alkoholipiirmäära ületamise ja nende suhtes alustati väärteomenetlust.

Esimene oma seisundit valesti hinnanud juht tabati praktiliselt kohe kontrollimise alguses – kell 8.38, teised kaks järgnesid umbes 20-minutilise intervalliga.

Pärnu politseijaoskonna liikluspolitseinik Imre Veber märkis, et põhjendused olid üsna tüüpilised – eelmisel õhtul sai natuke võetud. «See paneb paratamatul juba kulunud fraasi kordama: enne rooli istumist hinda oma seisundit kriitiliselt. Kui inimene ei ole päris veendunud selles, et organism eelmisel õhtul tarbituga toime on tulnud, siis tasub sõidu alustamist pigem edasi lükata,» lisas Veber.

Lisaks üllatas liikluspolitseinikku see, kuidas paljud juhid hommikusse kontrollimisse suhtusid. «Kui tavapäraselt juhid suhtuvad sarnastesse kontrollimistesse mõistvalt ja ei näe selles väikeses viivituse probleemi, siis tänane hommik oli teistsugune. Päris mitmed väljendasid sõnakalt oma arvamust ning olid pahased, et neid tülitatakse ja liikumist piiratakse,» kirjeldas Veber.

Tema sõnul selgitasid politseinikud liiklejatele seda, et kahe-kolme minutiline viivitus on paratamatu ja ei tohiks soovitud ajaks sihtkohta jõudmisel ebamugavusi kaasa tuua. Veber avaldas lootust, et tänahommikune suhtumine oli erandlik ja kaasliiklejad siiski mõistavad, et sarnane kontrollimine on vajalik ja sel moel on võimalik liiklusest kõrvaldada neid, kes seal oma seisundi tõttu osaleda ei tohiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles