Eesti toiduabi jõudis Ukraina pagulasteni

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed hoiavad Lõuna-Ukrainas asuvas Odessa linnas silte, millel kirjas «Venelased peatage maniakk Putin!», «Putin sa oled purjus. Mine koju!», «Putin, mine koju!» ja "Mu vend on Kain». protest Vene presidendi Vladimir Putini vastu toimus 30. augustil.
Inimesed hoiavad Lõuna-Ukrainas asuvas Odessa linnas silte, millel kirjas «Venelased peatage maniakk Putin!», «Putin sa oled purjus. Mine koju!», «Putin, mine koju!» ja "Mu vend on Kain». protest Vene presidendi Vladimir Putini vastu toimus 30. augustil. Foto: Alexey Kravtsov / Scanpix

Eesti saadetud toiduabi jõudis Odessa piirkonnas olevate pagulasteni Ukrainas, teatas välisministeerium.

Edasi kavatsetakse toiduabi UNHCRi vahendusel toimetada Donetski, Slavyanski ja Severodonetski piirkondades olevate sisepõgenikeni. Ukrainas on välisministeeriumi andmetel ligi 470 000 sisepõgenikku, kes vajavad nii toitu kui muud eluks vajalikku. Eesti toetab ÜRO pagulaste ülemvoliniku ameti (UNHCR) kaudu Ida-Ukrainast pärit pagulaste olukorra leevendamist ja humanitaartoiduabi andmist 80 000 euroga.

UNHCR varustab kriisipiirkonnas pagulaskeskuseid, haiglaid, lasteasutusi ning pagulasi toiduainete, soojade riiete, hügieenivahendite ja igapäeva eluks muu vajalikuga.
 
Odessa linnas Lõuna-Ukrainas on toimunud mitmeid veriseid kokkupõrkeid separatistide ja ukrainameelsete aktivistide vahel. Kokkupõrgete käigus pandi põlema Odessa ametiühingutehoone ja hukkus üle 40 venemeelse ukrainlase.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles