Porošenko: igal kohtumisel on Krimmi küsimus meie jaoks prioriteet

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud kuu lõpul korraldati Krimmis Simferopolis Donbassi toetuseks meeleavaldus. Plakati peal seisab: «Igavesti koos Venemaaga».
Möödunud kuu lõpul korraldati Krimmis Simferopolis Donbassi toetuseks meeleavaldus. Plakati peal seisab: «Igavesti koos Venemaaga». Foto: SCANPIX

Krimmi küsimus on Ukraina jaoks rahvusvahelistel läbirääkimistel prioriteet, ütles täna president Petro Porošenko.

«Igal kohtumisel ja igas telefonivestluses on Krimmi küsimus meie prioriteet. Igas USA kongressi ja Euroopa Liidu Nõukogu resolutsioonis on rõhutatud vajadust peatada agressioon, tühistada Krimmi annekteerimine ja tagastada see Ukrainale,» ütles Porošenko Harkivi oblastis Tšugujevi lennuväljal ajakirjanikele.

President väljendas kindlust, et diplomaatilised jõupingutused viivad viimaks sihile.

Porošenko sõnul tõstatab Ukraina pidevalt ka Vene vägede kiire äraviimise vajadust Krimmiga piirneva Hersoni oblasti territooriumilt.

Venemaa okupeeris Ukrainale kuuluva Krimmi poolsaare veebruari lõpul ja märtsi algul ja liidendas selle märtsi keskpaigaks. Sellele eelnes Ukraina presidendi Viktor Janukovõtši tagandamine ja läänemeelse valitsuse võimuletulek Kiievis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles