Jakunin: sanktsioonide eesmärk on konkreetsete isikute väljavahetamine

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigifirma Venemaa Raudteed peadirektor Vladimir Jakunin.
Riigifirma Venemaa Raudteed peadirektor Vladimir Jakunin. Foto: SCANPIX

Lääneriikide sanktsioonide eesmärk ei ole Vene ühiskonna demokratiseerimine, vaid teatud konkreetsete inimeste väljavahetamine, väitis Vene riikliku raudteekompanii RŽD juht Vladimir Jakunin reedel.

«Me ei räägi soovist kasutada sanktsioone selleks, et panna Venemaad arendama institutsioone jms. Asi ei ole üldse selles. Asi on selles, et vahetada välja konkreetne isik, mitte isegi režiim. Tema on rünnaku objekt. Ja keegi ei varja seda,» ütles Jakunin ajakirjanikele.

«Igaüks teab ajaloost, kuidas see meie riigis lõpeb, ja seepärast ei taha keegi sellist pealesurutud muutust,» seletas Jakunin.

«Nad [lääs] räägivad praegu, et Venemaa on rikkunud rahvusvahelist seadust, tunnustades Krimmi iseseisvust. Kuulake neid, kes tunnustasid sel viisil Kosovo iseseisvust. Kuid seal said inimesed surma. Ikka veel leitakse haudu. Krimmis ei tehtud ühtegi lasku,» sõnas Jakunin.

Vene riikliku raudteekompanii juhi hinnangul ei ole Venemaa vastu rakendatud meetmetel mingit pistmist «huvitatusega rahust, huvitatusega arengust ja huvitatusega luua õiglaseid suhteid».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles