Kapo pidas kinni Venemaa spioonisaates esinenud Karl Paksu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Kaitsepolitsei pidas kinni Karl Paksu, kes figureeris Venemaa telekanali NTV samas saates, kus varem kaitsepolitseis töötanud Uno Puusepp tunnistas, et oli aastaid Venemaa Julgeolekuteenistuse FSB agent.

Kaitsepolitsei büroojuht Andres Kahar kinnitas Postimehele, et Paks on tõepoolest kaitsepolitsei poolt kinni peetud. Samas ei ole tema sõnul võimalik menetluse huvides avaldada, millises kriminaalasjas ja mis on tema kahtlustuse sisu.

Äriregistri andmetel on Paks Relvastatud Konfliktide ja Sõjaväeteenistuse Eesti Veteranide Liidu «Võitlusvendlus» juhatuse liige.

Mittetulundusühingute ja sihtasutuste registri andmetel kuulub Paks alates 2011. aasta sügisest Keskerakonda.

Puusepa väidete kontrollimiseks on riigiprokuratuur ja kaitsepolitsei alustanud kriminaalmenetlust riigireetmist käsitleva paragrahvi alusel. Puusepp töötas kaitsepolitseis tehnilise spetsialistina 1991. aasta novembrist 2011. aasta aprillini.

NTV filmis näidatakse videosalvestist Karl Paksu vestlusest meestega, keda filmi autorid nimetavad Vene suure kompanii eriteenistuse töötajateks. Videos on ainsana kaadrisse jäänud Karl Paks, tema vestluskaaslased jäävad kaadri taha.

Paks vastab videos esialgu eitavalt küsimusele, kas ta on kapo töötaja. Hiljem ta aga eita, et tal on kaitsepolitseiga kontaktid. Paks räägib filmis näidatud videosalvestises, et tal on kaitsepolitseiga sõlmitud niinimetatud tööleping. Paks räägib, et tal on kapos oma kuraator nimega Ahto ja kirjeldab tema välimust.

Videosalvestise lõpus lubab Paks anda eriteenistuse töötajatele teada igasugustest kontaktidest kapo või mõne muu struktuuri töötajatega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles