Venemaale pagenud spioon saab Eestilt eripensioni edasi

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm / Sakala

Kuni kriminaalmenetlus kestab, saab endine Eesti kaitsepolitsei töötaja, end Vene spiooniks tunnistanud Uno Puusepp Eesti riigilt pensionit edasi.

Keskmine politseiametniku pension on sotsiaalkindlustusameti teatel praegu umbes 600 eurot. Umbes sellesse suurusjärku peaks ka Puusepa eriteenistuspension jääma. Üle 20 aasta kapos töötanud Puusepp peaks kõrge staaži eest ka veidi lisatasu saama.

Eripensioni saab ära võtta süüdimõistva kohtuotsuse korral, teatas kaitsepolitsei. Menetlus võib aga kesta kuid. Näiteks Vladimir Veitmani menetlus, mille jooksul ta eelmisel aastal riigi reetmises süüdi mõisteti, kestis kolm kuud. Aga Veitman oli menetluse ajal Eestis. Puusepp elab Venemaal ja siseminister Hanno Pevkuri sõnul ei ole lootust, et idanaaber ta Eestile ülekuulamiseks välja annaks.

Puusep teatas Vene telekanalis NTV, et tegi Vene eriteenistusega kahekümne aasta jooksul koostööd. Eesti riigiprokuratuur algatas Puusepa väidete kontrollimiseks kriminaalmenetluse karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb riigi reetmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles