Lukašenka: Venemaa praegune käitumine teeb valvsaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevene president Aleksandr Lukašenka ja Venemaa riigipea Vladimir Putin selle aasta juulis.
Valgevene president Aleksandr Lukašenka ja Venemaa riigipea Vladimir Putin selle aasta juulis. Foto: SCANPIX

Valgevene president Aleksandr Lukašenka ütles, et Vene võimude seisukoht Minski suhtes teeb valvsaks, ning ta tahab välja selgitada, mis on selle tegelik eesmärk.

«Meie idanaabri praegune käitumine teeb paratamatult valvsaks. Kuid me ei tee sellest esialgu mingeid järeldusi, mina sealhulgas, igatahes enne, kui olen rääkinud Venemaa presidendiga,» ütles Lukašenka täna Valgevene julgeolekunõukogu istungil.

«Ma tahan ikkagi välja selgitada, misjaoks on Venemaa Föderatsioonile tarvis säärast poliitikat Valgevene suhtes,» sõnas president.

«Me ei dramatiseeri olukorda, me tahame lihtsalt selgust. Kuid seda ei saa loomulikult eirata,» lisas ta.

Lukašenka ütles varem, et valitsus peab asuma otsima ka eksporditurge.

Riigipea sõnul on valitsusel selleks aega mõni nädal, vastasel juhul ootab Valgevenet devalveerimine, tööstuse kokkutõmbamine, laenukohustustest taganemine ja töötus.

«Me ei saa kogu aeg loota Vene turule, ehkki Venemaa on meile vennalik riik. Näete, kuidas neil turg kokku kukkus, ja meie kukume järel. Jah, kunagi müüsime neile 85 protsenti, kuid nüüd juba ainult 40-45 protsenti,» vahendas Belorusskije Novosti Lukašenka sõnu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles