Kirjanik Andrei Ivanov ei saa ilmselt eriliste teenete eest kodakondsust

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Ivanov
Andrei Ivanov Foto: Toomas Huik

Kultuuriministeerium ei toeta ilmselt Tallinna Ülikooli rektori Tiit Landi ettepanekut anda eriliste teenete eest kirjanik Andrei Ivanovile Eesti kodakondsus.

Toetudes siseministri seisukohale teatas kultuuriministeerium vastuseks rektori kirjale, et sel aastal ei plaanita eriliste teenete eest kodakondsust anda, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Land rõhutab oma esitluses, et Ivanovil on teeneid Eesti kultuuri tutvustajana laias maailmas ning temast on kiiresti kujunenud juhtiv vene kirjanik Eestis.

Kultuuriminister Urve Tiidus ütles ERR-i uudisteportaalile, et sellele tuginedes ei saa siiski välistada, et ettepaneku juurde edaspidi naastakse.

«Teadmata härra Andrei Ivanovi praktilist keeleoskust, samas teades, et ta on õppinud Tallinna Ülikoolis, on loomulikult veel üks võimalus taotleda kodakondsust naturalisatsiooni korras,» ütles Tiidus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles