Ossinovski lubab ise teha ettepaneku Ivanovile kodakondsus anda

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski
Jevgeni Ossinovski Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski pole nõus siseministeeriumi ja kultuuriministeeriumi arvamusega, et sel aastal ei saa kirjanik Andrei Ivanovile eriliste teenete eest kodakondsust anda.

«Eriliste teenete eest kodakondsuse andmist ei tehta siseministeeriumi plaani järgi, vaid siiski valitsuse otsusega eriliste teenete eest. Selleks peab valitsuse liige ehk minister tegema vastava ettepaneku valitsusele,» selgitas Ossinovski oma Facebooki lehel. 

«Teen igal juhul ettepaneku valitsusele talle kodakondsus anda,» lisas ta.

«Eriliste teenete eest kodakondsus on huvitav nähtus. See on riiklik tahteavaldus, kus me ütleme, et tahame mõne erakordse inimese kuulumist omade sekka. Andrei juba on tegelikult oma, anname talle kodakondsuse ka,» arvas minister.

«Mina olen Andrei Ivanoviga kohtunud ning rääkinud tema loomingust, identiteedist, kodakondsusest ja keeleoskusest. Kes ei tea, ta on üks tuntumaid Eesti (!) kirjanikke, väljaspool ehk tuntumgi kui kodumaal. Küsisin talt, kas teda võiks nimetada ka eesti (!) kirjanikuks? Ta arvas, et pigem mitte, tekitaks sellega kolleegides päris-eesti kirjanikes ebamugavust. Nimelt kirjutab Andrei vene keeles,» kirjutas Ossinovski. 

Ta lisas, et Andrei Ivanovil on eesti keele oskus täiesti olemas, ehkki perfektsionistist kirja- ja keelemehena ütleb ta ise, et eesti keelt ei räägi. 

Toetudes siseministri seisukohale teatas kultuuriministeerium vastuseks Tallinna Ülikooli rektori Tiit Landi ettepanekule anda eriliste teenete eest kirjanik Andrei Ivanovile Eesti kodakondsus, et sel aastal ei plaanita eriliste teenete eest kodakondsust anda, kirjutas ERRi uudisteportaal.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles