Ilmar Raag hakkab valitsuse juures arendama riigi psühholoogilist kaitset

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilmar Raag.
Ilmar Raag. Foto: Raigo Pajula / Postimees

Tuntud kultuuritegelane ja kommunikatsiooniekspert Ilmar Raag asub uuest aastast tööle valitsuse kommunikatsioonibüroos, kus tema töövaldkonnaks saab riigi psühholoogilise kaitse edasiarendamine.

«Pean psühholoogilist kaitset hetkel üheks olulisemaks valdkonnaks, millele oma teadmiste ja oskustega soovin kaasa aidata,» ütles Raag. «Kuna erinevates riikides makstakse palka mõjutustegevuse eest ja töötavad avalikult infooperatsioonide üksused, siis me peame olema valmis ka nende rünnakute tõrjumiseks.  Meie eesmärk jääb ikka samaks – hoida inimeste vastupanuvõimet vaenulikule mõjutustegevusele, mis tugineb adekvaatsel ohutunnetusel.»

Raag töötas aastatel 2000–2005 ETV-s nii programmidirektori kui ka juhatuse esimehena. Samaaegselt filmitööga on ta hiljem olnud lektoriks Kõrgematel Riigikaitsekursustel. Ta oli aastaid Eesti Kultuurkapitali nõukogu liige ja Vabariigi Presidendi mõttekoja liige. Aastast 2003 on ta reservohvitser.  

Eesti õigusaktides käsitletakse psühholoogilist kaitset julgeolekuvaldkonnana, mille eesmärk on tagada usaldus riigi ja riigikaitselise tegevuse vastu hoides ära väärkuulduste levikut ja tõkestades vaenuliku mõjutustegevuse mõju. Psühholoogiline kaitse on üks kuuest riigikaitse põhivaldkonnast.

Psühholoogiline kaitstus väljendub ühiskonna vastupanuvõimes vaenulikule mõjutustegevusele ning Eesti suutlikkuses kaitsta oma julgeolekuhuvisid rahvusvahelises inforuumis. Täpsemalt kirjeldavad Eesti psühholoogilise kaitse korraldust 2010. aastal vastu võetud Eesti julgeolekupoliitika alused, riigikaitse strateegia ning 2014. aastal vastu võetud riigikaitse arengukava mittesõjalised osad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles