Telekanal: Kiievis ründasid rahvuslased Vene ajakirjanikke

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina rahvuslased Kiievis
Ukraina rahvuslased Kiievis Foto: SCANPIX

Kremli-meelne telekanal Lifenews teatas neljapäeval, et Kiievis marssinud ukraina rahvuslased ründasid nende korrespondenti ja kaamerameest.

«Lifenewsi telekanali korrespondent Žanna Karpenko ja tema kaameramees sattusid Ukraina pealinnas tõrvikurongkäigu ajal rünnaku ohvriks. Tundmatud ründajad lükkasid ajakirjanikku, kes kukkus ja lõi oma pea ära. Temalt varastati ka telefon. Kaameramehelt võeti kaamera, mis ära lõhuti,» vahendas uudisteagentuur TASS telekanali teadet.

Lifenewsi sõnul leidis intsident aset vahetult pärast seda kui Karpenko eetrisse läks. Enne seda ei näidanud demonstrandid mingit huvi tema vastu üles ning marss kulges rahumeelselt.

Ajakirjanik ütles, et rünnak toimus miilitsate silme all, kuid korrakaitsjad ei sekkunud.

Tuhanded ukraina rahvuslased korraldasid neljapäeval tõrvikurongkäigu läbi Kiievi, et avaldada austust omaaegsele rahvusliku liikumise liidrile Stepan Banderale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles