Kohus karistas raske avarii põhjustanud roolijoodikut šokivangistusega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käerauad
Käerauad Foto: P Terwort / Scanpix

Harju maakohus karistas šokivangistusega meest, kes istus mullu kevadel purjuspäi autorooli ning põhjustas raske liiklusõnnetuse.

Kohus karistas 29-aastast Argot kehalise väärkohtlemise ja liiklusnõuete rikkumisega ettevaatamatusest raske tervisekahjustuse tekitamise eest kokkuleppemenetluses kaheaastase vangistusega, millest kaks kuud tuleb tal kohe reaalselt ära kanda. Ülejäänud vangistust ei pöörata täitmisele, kui Argo ei pane kolme ja poole aasta pikkuse katseaja jooksul toime uut kuritegu. Samuti mõisteti mehelt riigituludesse välja sundraha ja menetluskulud ligi 1200 eurot.

Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse kohaselt sõitis Volkswagen Golfi juhtinud Argo mullu 20. aprillil Harjumaal Kose vallas Oru külas teelt välja vastu puud ja auto tagaistmel viibinud turvavööga kinnitamata 36-aastane mees sai kokkupõrke tagajärjel raskelt vigastada.

Uurimisandmeil kaotas Argo auto üle kontrolli, sest ta oli tarvitanud alkoholi ja ületas oluliselt lubatud sõidukiirust. Nimelt kihutas ta umbes 86 km/h, kuigi suurim lubatud kiirus oli 40 km/h. Samuti sõidutas Argo autos turvavööga kinnitamata inimesi, ehkki juht peab enne sõidu alustamist veenduma, et reisijad kasutavad nõuetekohaselt turvavarustust.

Lisaks süüdistati Argot selles, et tänavu 3. augusti öösel lõi ta Jüri alevikus Aruküla teel asuva maja hoovis 23-aastast meest tüli käigus korduvalt rusikaga vastu pead, põhjustades kannatanule valu ja kergemaid vigastusi.  

Argot on varem kriminaalkorras karistatud ühe korra, seda 2007. aastal joobes juhtimise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles