Tallinna-Narva maanteel Jõelähtmes on 13 autot kokku põrganud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna-Narva maantee 22. kilomeetril Jõelähtmel suunaga Narva poole toimus kella 7.40 ajal hiiglaslik ahelavarii, kokku on põrganud 13 sõidukit, esialgsetel andmetel on vigastada saanud neli inimest. 

Väikeste vahemaadega juhtus kolm liiklusõnnetust, milles osales kokku 13 sõidukit – neli veokit ja üheksa sõiduautot. Kokkupõrked olid väga lähestikku, umbes 150 meetriste vahemaadega.

Kiirabi on õnnetuspaigalt viinud tervisekontrolliks haiglasse neli inimest, ühele kannatanule andsid meedikud abi kohapeal, teatas Põhja prefektuuri pressiesindaja Helen Uldrich. Kõikidest autodest on inimesed välja aidatud, keegi kuskil kinni ei ole.

Liiklus Jõelähtme juures on häiritud ning aeganõudev, mistõttu palutakse liiklejatel olla kannatlik ning võimalusel vältida kirjeldatud teelõiku.

«Igal juhul soovitame seda piirkonda vältida,» lausus pressiesindaja.

Liiklus on ümberkorraldatud 

Põhja prefektuuri pressiesindaja ütles, et Tallinnast Narva poole suunduv sõidurida on suletud ning liiklus on ümberkorraldatud vastassuuna kaudu. Korrakaitsjate ja päästjate hinnangul võib kogu õnnetuspaiga teelõigu vabastamine võtta aega vähemalt paar tundi.

Kohal viibib ka Põhja prefekt Kristian Jaani, kes täidab operatiivjuhi ülesandeid. Jaani sõnul on tee õnnetuskohal tõesti väga libe ja maantee kehvasti hooldatud. 

Kohal viibiva Postimehe fotograafi sõnul on teel kiilasjää. «Avariipaiga juurest sõidavad autod vaikselt mööda, aga osa autod on lõksus ja ei pääse edasi ega tagasi. Nad peavad ootama puksiiri,» ütles fotograaf, kellele on silma jäänud kolm avariid.

Esimese avarii puhul on näha, et veok tegi tagasipööret ja sellel ajal on talle sõitnud sisse kaks autot. Lisaks on üks veok sellepärast kraavi sõitnud. Päästjad on libedale tagasipöördekohale liiva pannud. 

 

Veokijuhi sõnul oli tagasipöördekoht libe ja seetõttu ei saanud sõiduautod pidama. Üks neist sõitis haagise rattasse ja teine liitekohta. Mõni minut hiljem tuli tema sõnul valge kaubik, kes samuti ei saanud pidama ja pööras kokkupõrke vältimiseks kraavi, mistõttu masin paiskus kummuli.

200 meetrit Tallinna poole on teine avarii, kus on vähemasti neli autot kokku sõitnud. Kaks veokit ja sõiduautot on kraavis, teistel on õnnestunud teele jääda. Ilmselt hakkasid juhid hoogu maha võtma, kuid ei saanud piisavalt kiiresti pidama.

Õnnetusse sattunud punase Ford Mondeo omaniku sõnul sõitis ta kuskil 85 kilomeetrit tunnis, nägi ees autosid ja jäi seisma, millele järgnes löök tagant. «Ma nägin juba kaugelt, et ees on midagi juhtunud. Masinad seisid, arvasin kohe, et kuskil on laks ära käinud. Kui seisma jäin, siis nägin peeglist, et masin tuleb ja järgmisel hetkel olin juba kraavis,» ütles ta.

50 meetrit veel linna poole on veel üks veok kummuli. Veok on maandunud katusel, mistõttu suur osa tema lastist sai kannatada.

Sündmuskohast omakorda ligikaudu 1 kilomeetri kaugusel oli kella 10 ajal juhtunud neljaski väiksem liiklusõnnetus, kus järjekordse tagasipöördekoha juures oli sõiduautole tagant sisse sõitnud veok.

Avariipaigast mööda sõitnud Anvar Samost ütles, et pole elu sees nii suurt õnnetust näinud. 

«Minul vedas, sain ümbersõidu kaudu avariipaigast mööda. Aga need, kes vahetult pärast avariid sõitsid, on seal nüüd kinni, sest rekkadest mööda kuidagi ei saa,» rääkis ta. Samosti sõnul on avariipaiga järele tekkinud umbes kolme kilomeetri pikkune saba autodest, kes on seal «kotis» kinni.

«Kes hiljem sõitsid, suunati kahe sõidusuuna vahelise tee kaudu vastassuunavööndisse. Kohal on väga palju politseinikke,» rääkis Samost.

Tema sõnul on õnnetus toimunud kahes osas – kõigepealt tuleb esimene kuhi sõiduautosid, siis on 400—500 meetrit vahe ja siis teine hunnik.

«Ma ei ole elus sees nii suurt õnnetust näinud. Kõige ees on veel metsaveok, millest on palgid ka tee peale pudenenud. Ausalt, avariis olevaid autosid ei jõudnud üle lugedagi.»

Peale kahe veoki tema sõnul suuri purustusi pole. «Üks veok oli katusel ja üks oli sodi, üks sõiduauto tegelikult ka sodi.»

«Tee on aga erakordselt libe, selle koha peal oli eriti libe. Kui mujal oli veel mingit plöga tee peal, siis seal tundus olevat teehooldus täiesti tegemata. Ikka tõsiselt libe, suisa jääga kaetud tee,» rõhutas Samost ja soovitas kõigil väga ettevaatlik olla.

Samost kiitis, et politsei korraldab kohapeal liiklust väga professionaalselt, on abiks kõigile, suhtlevad inimestega. «Kahte-kolme kiirabi nägin ka, aga päästjaid veel mitte.»

Samost arvab, et avariipaik jääb kinni vähemalt pooleks päevaks, sest sellistes oludes rekkaid niisama lihtsalt tee pealt ära ei tõmba.

Maanteamet hoiatab liiklejaid, et teepinna temperatuurid on kõikjal Eestis miinuskraadides ja teedel on musta jääd.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles