Siseministeerium tahab katsetada mobiilset kiiruskaamerat

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Statiivil olev kiiruskaamera. Illustratiivne foto.
Statiivil olev kiiruskaamera. Illustratiivne foto. Foto: Lystseva Marina/ITAR-TASS

Siseministeeriumi eestvedamisel hakatakse suvel suure tõenäosusega katsetama mobiilset kiiruskaamerat, mida saab kerge vaevaga ringi tõsta.

Siseministeeriumi pressinõunik Toomas Viks selgitas, et kiirusmõõtesüsteem paigaldatakse näiteks statiivile või seisvasse sõidukisse. Nii saab mõõtmispunkti ööpäeva jooksul pidevalt muuta. Juhile antakse sellest ka edaspidi teada teelõigule paigaldatud teavitusmärgi kaudu.

«Ideaalis leiaks katsetamine aset juba sel suvel. Kui tulemused näitavad, et tegemist on efektiivse lisameetmega, mis suurendab liiklusohutust, siis alustakse ka paralleelselt muudatusettepanekute väljatöötamise ja tehnoloogiliste lahenduste arendamisega,» lisas Viks.

Siseminister Hanno Pevkur arvas, et testimiseks kulub mõni kuu. Hetkel pole veel selge, kas mobiilseid kiiruskaameraid hakkab katsetama maanteeamet,  politsei- ja piirivalveamet või mõni muu siseministeeriumi partner.

Praegustel kiiruskaameratel on statsionaarsed kaamerapostid ja autojuhid teavad täpselt, kus mõni post asub.

«Kuna jätkuvalt on probleemiks sõidukijuhtide piirkiiruse ületamine, siis on otstarbekas keskenduda liiklusohutuse tagamisel just seda liiki rikkumiste ja raskete tagajärgede ennetamiseks,» ütles Toomas Viks.

BNS kirjutas, et lõppenud aastal tuvastasid politseipatrullid 45 000 kiiruseületamist, millele lisandusid kiiruskaamerate registreeritud ligi 90 000 rikkumist. Numbrite puhul on tegemist esialgse operatiivstatistikaga, mis ei pruugi lõplik olla. Täpsed andmed selguvad aasta keskpaigaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles