Naabrid terrori all: psüühiliselt haige mees lõhub aknaid ja autosid

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katkine aknaklaas. Illustratiivne foto.
Katkine aknaklaas. Illustratiivne foto. Foto: Elmo Riig / Sakala

Jõhvis Hariduse tänavas asuva kortermaja ühe trepikoja elanikud kannatavad juba poolteist aastat psüühiliselt haige korterielaniku terrori all. Mees lõhub alumise korteri aknaid ja maja juurde pargitud autosid.

Esimest korda lõhkus kolmandal korrusel elav mees alumise korteri akna 2013. aasta sügisel, kirjutab Põhjarannik.

«Ta seob kivi nööri otsa, riputab selle oma aknast välja ja kõigutab siis, nii et see minu aknasse käib,» selgitab purustatud aknaga korteris elav naine.

Kiviga õnnestus katki teha ainult välimine aknaklaas, järgmisel korral riputas mees nööri otsa raske haamri. Nöör ei pidanud vastu ja lendas koos purunenud klaasiga kööki. Perenaine leidis haamri gaasipliidilt.

Mõni päev enne jõule purustas naaber toaakna välimise klaasi. Ööl vastu eilset, kell pool viis varahommikul lõi ülemine naaber sisse sama akna sisemise klaasi.

Aknaid lõhkuva mehega on hädas terve trepikoja elanikud.

«Ta lõhub ka autosid; tema akende alla ei julge keegi enam oma autot jätta: kuuel on esiklaas puruks löödud, kahe kerele sügavad kriimud tõmmatud,» räägib lõhutud aknaga korteris elava naise naaber, kelle auto samuti kannatada sai.

Elanike kaebused − politseid on sinna majja oi kui palju kohale kutsutud − on teatavaks võetud, aga mis neist edasi on saanud, majaelanikud ei tea.

Jõhvi politseijaoskonnas on selle saagaga seotud juhtumeid fikseeritud alates 2013. aasta sügisest.

«Kõiges, mis seal piirkonnas toimub, peetakse süüdlaseks seda ühte inimest, aga keegi ei ole teda tegutsemas näinud ja konkreetseid tõendeid tema vastu ei ole,» tõdes Muttika.«Haamriga akna purustamises on tema süü küll tõendatud, aga psüühiliselt haiget inimest vastutusele võtta ei saa.»

Loe edasi Põhjarannikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles