Õpilast vägivallaga ähvardanud õpetaja peab riigituludesse maksma mõnisada eurot

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula

Möödunud aasta mais Pärnu maakonnas asuvas põhikoolis õpilast vägivallaga ähvardanud kehalise kasvatuse õpetajale määrati rahaline kohustus, mille kohaselt peab süüalune riigituludesse maksma 390 eurot.

Kriminaalasi algatati möödunud aasta 29. mail. Menetluse käigus selgitati välja, et õpilase ja õpetaja vahel puhkes kehalise kasvatuse tunnis verbaalne konflikt. Tunnis osalenud poistest enamusel puudusid õppevahendid - kehalise kasvatuse riided, millest tulenevalt kaasas õpetaja kehalisest kasvatusest vabastamata õpilased inventari võimlasse vedama. Sangpommide võimlasse vedamisest arenes õpetaja ja kannatanu vahel konflikt.

Õpetaja kutsus õpilase teistest eemale kooli staadioni inventariruumi, et selgitada õppetöö korralduse reegleid. Seejärel konflikt arenes ning õpetaja haaras vasaku käega poisi kõrist ja tõstis ta õhku. Samal ajal tõstis õpetaja ka oma parema käe rusika ja küsis: «Kas löön?».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles