Postimees teeb otseülekande Ilvese ja Timmermansi debatilt

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilvese ja Timmermansi debatt
Ilvese ja Timmermansi debatt Foto: Euroopa Komisjoni Eesti esindus

Postimees teeb teisipäeval otseülekande president Toomas Hendrik Ilvese ja Euroopa Komisjoni esimese asepresidendi Frans Timmermansi avalikult debatilt «Tänane Euroopa».

Kell 14 algav arutelu toimub inglise keeles ja seda modereerib Välispoliitika Instituudi juhatuse liige Andres Kasekamp.

Eesti presidendi ja Euroopa Komisjoni uue tippjuhi vaheline debatt keskendub olukorrale, kus Euroopa Liit seisab silmitsi pingestunud suhetega Venemaaga ning kasvava ebastabiilsusega lõunapool Vahemerd. Debatil arutavad Ilves ja Timmermans, kuidas tugevdada Euroopa Liidu ühtsust olukorras, kus lisaks välispoliitilistele muredele tõstab Euroopas pead sallimatus ja äärmuslased.

«Euroopa Liidu liikmesriigid pole kunagi varem olnud teineteisest sedavõrd sõltuvad – mitte üksnes majanduslikult ja rahaliselt vaid ka poliitiliselt, kultuuriliselt ja sotsiaalselt,» tõdes uue Euroopa Komisjoni esimene asepresident Timmermans. «Samas pole lihtne öelda, mida see tähendab tänasele Euroopale.  Mida ootavad kodanikud oma valitsustelt ja Euroopa Liidu institutsioonidelt?»

Timmermans on uue Euroopa Komisjoni üks väljapaistvaim liige, kes esimesena ajaloos on esimene asepresident. Ta on suurepärane väitleja, ajalehe EUobserver sõnul olid hollandlased Timmermansi üle uhked kuna pärast reisilennuki MH 17 allatulistamist Ukrainas tegutses ta Hollandi välisministrina väga jõuliselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles