Ämaris avati uued kasarmud

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaitseminister Sven Mikser avas täna Ämaris uued logistikapataljoni ja -kooli kasarmud, mis on osa eesmärgist koondada kaitseväe väeosad suurematesse ja moodsatesse linnakutesse.

Mikser ütles avamistseremoonial, et ajateenijate elamistingimuste parandamine on riigikaitse arengukava üks põhilisi eesmärke. Kaitseministri sõnul on tänapäevased elu- ja teenistustingimused elementaarseks eelduseks hea väljaõppe läbiviimiseks.

 «Meil ei ole mõistlik hoida alles kaitseväe linnakuid, mis asuvad keset linna, mida ei saa laiendada ning kus väljaõppe läbibviimise võimalused on piiratud,»  ütles Sven Mikser.       «Õnneks hakkab kaitsevägi oma arengus jõudma etappi, kus me saame loobuda nõukogude ajal loodud taristust.»

Logistikapataljoni ülem major Andres Kraav ütles kasarmute avamisel, et uus töökeskkond annab võimaluse arendada, kuid tähendab alati ka uusi väljakutseid.

«Seniseid teenistustingimusi ei saa võrrelda siinsetega. Ämari kasarmutes on arvestatud meie logistiliste, hoolduse ja väljaõppeliste vajadustega, meil on rohkem õppeklasse ja lähiharjutusala algab kohe uksest välja astudes,»  ütles major Kraav.

Kahte kasarmusse kolivad peatselt sisse toetuse väejuhatuse logistikapataljoni ja -kooli kaitseväelased. Kasarmutesse mahub kokku elama üle 340 kaitseväelase. Lisaks paiknevad hoonetes ka õppeklassid ja staabiruumid, samuti on majades ette nähtud ruumid varustuse hoolduseks ladustamiseks.

Praeguseni on kaitseväe logistikaväeosad kasutanud Tallinnas Marja tänaval asuvat linnakut, kus elutingimused on võrreldes teiste kaitseväe kasarmutega kõige kehvemas olukorras ning väljaõppevõimalused piiratud, teatab kaitseministeerium.

Marja tänava amortiseerunud kaitseväelinnak suletakse koos Tallinnas Rahumäe teel asuva linnakuga vastavalt riigikaitse arengukavale ning alad antakse üle Riigi Kinnisvara AS-ile. Marja tänaval asunud üksused kolivad Ämarisse, teiste üksuse jaoks on uued kasarmud valminud Jõhvis Viru pataljoni linnakus ja valmimas Miinisadamas.

Ämari kasarmute ehituse peatöövõtja oli Riverside OÜ, ehitus läks maksma 7,63 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles