Piltuudis: Stenbocki maja lipp on pooles vardas

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Rene Suurkaev

Stenbocki maja katusel on täna lipp pooles mastis, mälestamaks iseseisvuse taastanud Eesti Vabariigi esimest riigisekretäri Ülo Kaevatsit, kelle ärasaatmine täna toimus. 

Tegu on väga harukordse austusavaldusega. Leinalipp on korraliselt heisatud igal aastal küüditamise aastapäeval 14. juunil. Lisaks on Eesti lippu heisatud leinalipuna veel üheksal korral. Viimati oli leinalipp riigikantselei majal 2013. aasta 24. novembril Riia ostukeskuses aset leidnud õnnetuse ohvrite mälestuseks.

2001. aastal heisati Stenbocki majal leinalipp USA 11. septembril toimunud terrorirünnaku ohvrite mälestamiseks, 2004. aasta 19. märtsil Soome Äänekoski linna lähedal toimunud bussiõnnetuse järel, 2005. aasta 1. jaanuaril Kagu-Aasia loodusõnnetuse järel, 2006. aasta 15. märtsil president Lennart Meri mälestamiseks ning Meri matmispäeval 26. märtsil. 12. aprillil 2010 mälestati leinalipuga Smolenski lennuõnnetuse ohvreid. 2011. aastal oli Stenbocki maja lipp pooles vardas kahel korral: 20. veebruaril Haapsalu lastekodu põlengus hukkunute mälestuseks ning 24. juulil Norra Kuningriigis toimunud pommiplahvatuse ja tulistamise ohvrite mälestamiseks.

Ülo Kaevats oli iseseisvuse taastanud Eesti Vabariigi esimene riigisekretär 20. oktoobrist 1992 kuni 18. aprillini 1995.

Foto: Rene Suurkaev.
Foto: Rene Suurkaev. Foto: Rene Suurkaev
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles