Black Dice mängib Von Krahlis

Valner Valme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Black Dice
Black Dice Foto: promo

17. septembril esineb Tallinnas Von Krahli teatri baaris avangard-elektroonika bänd Black Dice New Yorgist. Tegu on kultusgrupiga, keda loeb enda eeskujuks Eestiski käinud mürafolkpop-ansambel Animal Collective ja kes on albumeid avaldanud kuulsa elektroonikaleibeli DFA alt ning kelle viimatine, mullune album «Load Blown» ilmus Animal Collective’ile kuuluva plaadifirma Paw Tracks alt.


Black Dice kogunes aastal 1997 ning alustas noise rock ja post-hardcore skeenedest, aga on aja jooksul pannud rõhu elektroonikale, tuues saundi kosmilised kõlad, kajad, ajanihked, väärastunud vormis tantsumuusikaelemente ning selle kõige juures ei ole nende muusika olnud eksperiment eksperimendi pärast.


Minu jaoks on parim Black Dice’i album «Broken Ear Record» (2005, DFA), kus electro’le lähenetakse sama põhimõttega nagu The Jesus & Mary Chain lähenes rokenrollile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles