Vabaerakondlane süüdistab Keskerakonda maksumaksja raha eest kampaania tegemises

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajaleht Pealinn
Ajaleht Pealinn Foto: Toomas Huik

Vabaerakonna ridades parlamenti pürgiv Kaul Nurm süüdistab Keskerakonda Põlvamaal valimiskampaania tegemises Tallinna maksumaksja raha eest ning pöördus seetõttu Põlva politsei ja erakondade rahastamise järelevalvekomisjoni poole.

Nurme sõnul jagas tema abiline 10. veebruaril Põlva linnas trükiseid postkastitesse, kui avastas, et paljudele elanikele oli kirjakastidesse pandud Tallinna linna poolt finantseeritud ja 9.veebruaril väljaantud Tallinna linna tasuta leht Pealinn nr 466.

«Kui arvestada, et ajaleht Pealinn ilmub Põlva kodanike postkastidesse mitte regulaarselt, vaid ainult nende valimiste eelselt; on finantseeritud Tallinna linna maksumaksjate poolt ja kajastab ebaobjektiivselt ning ebaproportsionaalselt suures mahus just Keskerakonna kandidaate, siis on mul tõsised kahtlused, et tegu on ühe korruptsioonivormi ilminguga,» kirjutas Nurme politseile ja erakondade rahastamise järelevalvekomisjonile saadetud kirjas.

«Selles lehes tutvustatakse valdavalt Keskerakonna kandidaate, kes kandideerivad 1. märtsi valimistel riigikogusse. Seal hulgas leiavad selles lehes oma arvamusartikli või intervjuuga kajastamist ka sellised Keskerakonna Kagu-Eesti valimisringkonna kandidaadid, nagu Toomas Paur, Anneli Ott ja Heidy Tamme.»

Postimees proovis kommentaari küsimiseks korduvalt tabada ajalehe Pealinn peatoimetajat Maarja-Liis Arujärve, kuid pole siiani vastust saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles