Raske liiklusõnnetuse põhjustanud roolijoodik sai tingimisi karistuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Harju maakohus karistas raske liiklusõnnetuse põhjustanud roolijoodikut lõppeval nädalal tingimisi vangistusega, samas jättis ta kannatan enam kui 30 000 euro suuruse tsiviilnõude läbi vaatamata.

Raske avarii juhtus 2012. aasta 15. septembril kella 13.15 ajal, kui 30-aastase Peetri juhitud Renault Clio kaldus Tallinna–Paldiski maanteel Hüüru kandis vastassuunavööndisse ning põrkas kokku talle vastu liikunud Opel Astra ja Mercedes Benziga. Opeli juhi kõrvalistmel sõitnud 1937. aastal sündinud naine sai kokkupõrke tagajärjel eluohtlikult vigastada.

Süüdistuse kohaselt oli Peetril väljahingatavas õhus alkoholi 0,62 mg/l ehk oluliselt üle seaduses lubatud piirmäära. Samuti ei olnud ta liikluses piisavalt hoolikas ega ettevaatlik – ta ei arvestanud kiiruse valikul liiklusoludega ja ei sõitnud võimalikult oma sõiduraja parema ääre lähedal, kaldudes seetõttu vastassuunavööndisse.

Lõppeval nädalal mõistis kohus Peetri süüdi ja määras talle lühimenetluse korras ühe aasta ja nelja kuu pikkuse tingimisi vangistuse kaheaastase katseajaga. Ühtlasi võttis kohus mehelt viieks kuuks mootorsõiduki juhtimisõiguse.

Kannatanu esitas tsiviilhagi varalise kahju nõudega 11 412 eurot ja mittevaralise kahju nõudega 20 000 eurot, kuid need jättis kohus läbi vaatamata. Küll aga märkis kohus, et kannatanul on õigus nõuda raha tsiviilkohtumenetluse korras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles