Ilves: leinan Eesti ja enda sõpra

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves
Toomas Hendrik Ilves Foto: SCANPIX

President Toomas Hendrik Ilves tegi Venemaa ühe opositsiooniliidri Boriss Nemtsovi mõrva järel avalduse, avaldades kaastunnet tema lähedastele.

«Olen šokeeritud uudisest, et eile õhtul mõrvati kalgilt Moskva kesklinnas mõjukas opositsiooniliider Boriss Nemtsov, president Jeltsini aegne asepeaminister,» ütles Ilves oma avalduses.

«Tundsin Borissi kaua aega, ta käis sageli Eestis ja oli Eesti reformide imetleja, eriti mis puudutas õigusriiki, mida ta pidas olulisimaks eelduseks demokraatia loomiseks Venemaal. Viimati kohtusime Rootsis, arutasime Ukraina sõja ja selle järelmite üle. Peagi pidigi ta avaldama oma järjekordse uurimuse, seekord Ukraina sõja tegelikkusest. 

Ma leinan Eesti ja enda sõpra, suurt demokraati ja julget vabaduse eest võitlejat. Minu sügav kaastunne tema lähedastele ning kõigile, kes toetasid ja jagasid Boriss Nemtsovi demokraatia püüdlusi,» märkis Ilves.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles