Keskerakond peab võimalikku survet Autorollo kaasuses šokeerivaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autorollo kirjaga haagis Rakveres.
Autorollo kirjaga haagis Rakveres. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Keskerakond peab šokeerivaks kolmapäeval eetris olnud telesaates «Pealtnägija» viidatud võimalust, et Autorollo kaasuses võib olla prokuratuurile survet avaldatud.

«Kõige šokeerivam oli see, et prokuratuurile võib olla survet avaldatud,» vastas riigikogu liige Mihhail Korb BNS-i küsimusele, kas saates kõlanud süüdistused Reformierakonna liikme Rain Rosimannuse, tema abikaasa, välisminister Keit Pentus-Rosimannuse ja advokaadi Siim Roode suhtes on piisavalt tõsised, et Reformierakond peaks neist järeldused tegema.

«Pealtnägija» tõstatas Autorollo kriminaalmenetlust kajastades teiste teemade kõrval üles küsimuse prokuratuuri sõltumatusest, küsides muuhulgas, miks kuulati endine keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus ja tema abikaasa Rain Rosimannus üle alles kaks aastat pärast menetluse algust. Saates esinenud Autorollo võlausaldajatest abielupaar Teet ja Ülle Järvekülg kirjeldasid enda nägemust kogu protsessist, kinnitades, et nende jaoks on selles väga palju lahtisi otsi ning nad ei kavatse enne küsimustele vastuste saamist loobuda.

«Inimesed said telesaatest teada, milliste eetiliste tõekspidamistega inimesed on riigijuhtimise juures. Sellised süüdistused kahjustavad Eesti mainet, et meie välisminister on sattunud taolisesse skandaali,» sõnas Mihhail Korb, kelle hinnangul poleks sellise kahtlusega inimene välisministriks tohtinud saadagi.

«Saame üha kinnitust sellele, et süsteem ongi kahepalgeline. Osade juhtumite puhul võimendatakse üle, teisele pööratakse vaevalt tähelepanu. Õnneks on valijatel harukordne võimalus juba pühapäeval Rosimannuste käitumisele omapoolne hinnang anda. Oluline on ka tähele panna, et see lugu jõudis eetrisse täpselt kaks tundi pärast e-valimiste lõppu,» vahendas Korb Keskerakonna seisukohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles