Suures koguses amfetamiini smugeldanud mehi ootab karistus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Narvas astusid reedel kohtu ette suures koguses amfetamiini üle piiri smugeldamise katses süüdistatavad kolm meest, kellest kahele nõudis prokurör tingimisi, ühele aga osaliselt reaalselt vangistust.

Süüdistuse järgi panid 44-aastane Igor, 25-aastane Stansilav ja 42-aastane Viktor kuritöö toime mullu 11. augustil, kui Stanislav ja Viktor andsid Venemaal Igorile viiekilose suhkrukoti, kuhu oli peidetud ligi pool kilogrammi amfetamiini. Igori ülesanne oli narkootikumid üle piiri Eestisse tuua ning siis samuti üle piiri tulnud Stanislavile ja Viktorile anda.

Meeste narkosmugeldamine jäi siiski katki, kuna Igor jäi Narva maantee piiripunkti maksu- ja tolliameti uurimisosakonna töötajatele vahele ning uurijatel õnnestus tuvastada ka tema kaasosalised.

Reedel nõudis Viru ringkonnaprokuratuuri prokurör Igorile lühimenetluse korras kaheaastast tingimisi vangistust. Karistuse hulka palus prokurör arvata mehe vahi all viibitud aeg, mis ulatub enam kui ühe aastani. Stanislavile nõudis prokurör kahe aasta ja kaheksa kuu pikkust tingimisi vangistust viieaastase katseajaga. Viktorile taotles süüdistaja kolmeaastast vangistust, millest kuus kuud tuleks mehel reaalselt trellide taga veeta, ülejäänud karistusaeg kanda aga tingimisi kolmeaastase katseajaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles