Edgar Savisaar on kopsupõletiku kahtlusega haiglas

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar ja Priit Toobal Kadriorus presidendi juures.
Edgar Savisaar ja Priit Toobal Kadriorus presidendi juures. Foto: Liis Treimann

Tallinna linnavalitsuse meediajuhi Ain Saarna kinnitusel on linnapea Edgar Savisaar (64) arstide hoole all kõrgema astme intensiivis.

Saarna tuletas meelde, et Savisaar käis äsja Tais konverentsil ning kliimamuutus ilmselt mõjutas ta tervist. «Ta käis ka Eino Baskini matustel ning köhis seal hirmsasti,» lausus Saarna.

Postimehe andmetel on Savisaar ravil Tartu Ülikooli kliinikumis kolmanda ehk kõrgema astme intensiivis.

Esimese ja teise astme intensiivravil jälgitakse regulaarselt patsientide elutähtsaid parameetreid ja osutatakse esmast ravi. Kui patsiendid vajavad spetsiifilisemat intensiivravi koos pikaaegse kopsude kunstliku ventilatsiooniga, siis kuuluvad nad kolmanda astme intensiivravi patsientide hulka.

«Patsiendi privaatsus on tagatud haiglas olemasolevate võimalustega. Kolmanda astme intensiivravisse ei panda privaatsuse tagamise eesmärgil,» lisas TÜ kliinikumi esindaja Helen Kaju.

TÜ kliinikumi juhatuse liige Mart Einasto kinnitas Savisaare haiglas viibimist. Savisaare seisundi kommenteerimisest Einasto keeldus, viidates patsiendi palvele tema privaatust austada.

Erakonna pressisekretär Taavi Pukk ütles, et ei oska täpselt öelda, mis päevast Savisaar haiglas viibib, kuid meenutas, et teisipäeval käis ta koos linnapeaga Baskini ärasaatmisel.

Saarna teatel võttis Savisaar eile ka ametlikult puhkuse, et aeg maha võtta.

Tervis kehv aastaid

Keskerakond teatas pressiteates, et linnapea kohuseid täidab abilinnapea Kalle Klandorf. «Palume kõigil austada Edgar Savisaare ning tema lähedaste privaatsust,» teatas Keskerakond.

Savisaare tervis on juba aastaid kehv: tal on haige süda, kõrge vererõhk ja ka suhkruhaigus. 2003. aastal sai Savisaar infarkti, mille järel südameveresooni šunteeriti. Igapäevaselt peab Keskerakonna esimees tervisehädade tõttu võtma  pihutäie tablette. Savisaar aga hoidub arstide juures käimast, kui just viimane häda käes pole. Sellest, kuidas Savisaar ka avalikel üritustel n-ö ära on vajunud, on samuti aastaid räägitud.

Savisaare ihuarst on aastaid olnud tema sõber, viimastel aastatel Jõgeva haiglat juhtiv Peep Põdder. Postimehe andmeil pöördus ta nüüdki esmalt Põdderi poole ja edasi viidi ta juba Tartu ülikooli kliinikumi intensiivraviosakonda. Põdder arstina Savisaare tervislikku seisundit kommenteerida ei saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles