Peaminister Rõivas tuleb ülemkogult varem tagasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas
Taavi Rõivas Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Peaminister Taavi Rõivas loobus osalemast Euroopa Liidu ülemkogu reedestel istungitel ning pöördub hommikul Brüsselist tagasi Tallinnasse.

«On tööülesandeid, mida on Eestis parem täita, kui siin olles,» tunnistas Rõivas neljapäeva õhtul Brüsselis ERR-i ja BNS-i ajakirjanikele. «Need teemad, kus mul oli plaan sõna võtta ja aktiivselt osaleda, said täna läbitud,» lisas valitsusjuht.

«Põhjuseks on nii ärev julgeolekuolukord kui ka see, et riigikogu koosseis tuleb õige pea kokku,» ütles Rõivas oma plaanitust varasemat kojunaasmist põhjendades.

«See tähendab seda, et Eesti vajab tegusat valitsust ja mul on valimised võitnud erakonna esimehena vastutus teha kõik selleks, et Eesti saaks toimiva valitsuse,» selgitas Rõivas. «Ja loomulikult on seda märksa parem teha siis, kui on võimalik Eestis silmast-silma suhelda nii teiste erakondade juhtidega kui ka oma erakonnakaaslastega. Ma usun, et Eesti inimesed mõistavad, et Eesti peaministrit on praegu ka kodus vaja.»

Rõivas ei soovinud täpsustada oma järgnevate kohtumiste kava ning ütles, et ei pea õigeks pidada kõnelusi võimalike koalitsioonipartneritega meedia vahendusel.

Samas ei nõustunud peaminister väidetega, et kõnelused sotsiaaldemokraatide, IRL-i ja Vabaerakonnaga oleksid ummikusse jooksnud.

«Oleme kõik vajanud pisut aega, et järele mõelda. Oleme selle kümnekonna päeva jooksul arutanud läbi kuus meie ühisel hinnangul Eesti elu kõige olulisemad sõlmpunkti. Sealhulgas mõnedele teemadel - olgu selleks siis julgeolek või ka riigireform -, oleme suutnud lehekülgede kaupa teksti rida-realt, sõna-sõnalt kokku leppida. Me teame, et neli erakonda Eestis näevad nendes küsimustes tulevikku ühiselt, näevad, kuidas neid asju ellu viia. Samas on ka teemasid, kus põhiküsimused on veel vaja kokku leppida ja sellega tuleb loomulikult tööd teha,» rääkis Rõivas.

«On igati loomulik, et praegusel hetkel, kus kogu Eesti ootab, et valitsus saaks kokku pandud, siis ka minul selle valitsuse võimaliku moodustajana on põhjust Eestisse sõita,» rääkis peaminister Rõivas.

Euroopa ülemkogul olid neljapäeval kavas energialiidu ning Idapartnerluse ja Venemaaga seotud teemad. Reedel on Euroopa Liidu liidritel kavas arutada majandusküsimusi ning olukorda Liibüas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles