Politsei eest põgenenud motomees tegi õhulennu

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädala alguses pidas politsei Puhjas kinni kihutava mootorratturi, kes eiras politsei peatumismärguannet, sõitis suurel kiirusel vastu äärekivi ning paiskus üle ringtee. Mees pääses kriimudest, kuid kuna põhjustas suure liiklusohu, siis mitte kriminaalmenetlusest.

Teisipäeval märkas politsei Puhja asulas Tartu – Viljandi – Kilingi-Nõmme teel suurel kiirusel liikuvat mootorratast. Asulasse jõudes ning politseinikke märgates võttis tsiklimees hoo korraks maha, kuid politseisõidukiga kohakuti jõudes kiirendas järsult. Peatumismärguandele mees ei reageerinud.

Asulast väljasõidul ei vähendanud mootorrattur ka ringteele jõudes ülisuurt sõidukiirust, sõitis vastu äärekivi ning paiskus üle ringtee. Mehe õhulend kulges hädavaevu tänavavalgustuspostidest mööda. Kvaliteetne kaitsevarustus ja kõrvalistest objektidest möödalend säästis meest seekord suurematest vigastustest, teatas politsei. Mootorrattast jäi seevastu vaid vanaraud.

Mootorratast juhtinud 19-aastane Silvar on politsei huviorbiiti sattunud ka varem. Ta on korduvalt juhtimisõigust omamata mootorrattaga sõitnud ning tabatud juhtimiselt ka ajal, mil mees oli alkoholi tarvitanud. Mehe pidevad liiklusrikkumised andsid politseile sel korral põhjust kriminaalmenetluse läbiviimiseks. Eile toimunud kohtuistungil määras kohus Silvarile karistuseks kolm kuus vangistust aastase katseajaga, millest arvatakse maha kolm arestimajas veedetud päeva.

Tartu patrulli- ja liiklusjärelevalvetalituse vanemkomissar Enn Virk kirjeldas, et ligi kolmandik kõikidest liiklusõnnetustest juhtub sõidukiiruse ületamise tõttu.

«Kiiruspiirangud on kehtestatud põhjusega ning nende järgimine aitab tagada liiklejate ohutuse. Seepärast pöörab politsei suurt tähelepanu sõidukijuhtidele, kes ulatuslikult kiirust ületavad,» ütles Virk. Ta lisas, et antud juhtum on ühtlasi ilmekas näide kvaliteetse kaitsevarustuse olulisusest, mis sel korral päästis mehe raskematest vigastustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles