Madison sai omastamisjuhtumi pärast Helmelt noomida

Andres Einmann
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Helme
Mart Helme Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esimees Mart Helme kohtus täna erakonda kuuluva riigikogu liikme Jaak Madisoniga ja noomis teda tõsiselt mullu aset leidnud omastamisjuhtumi pärast.

Riigikogu EKRE fraktsiooni esimehe Martin Helme sõnul tunnistab Madison, et tegemist oli eetilise eksimusega.

«Ta on meile kinnitanud, et tema käitumise motiivid polnud omakasupüüdlikud ning ta läks teadmatusest vastuollu reeglitega. Tegu on kahetsusväärse juhtumiga,» märkis Martin Helme.

Politsei määras eile vastsele riigikogu liikmele Jaak Madisonile nutitelefoni omastamise eest väärteo korras 100 euro suuruse trahvi.

Jaak Madison võttis mullu sügisel Tallinki laeva Baltic Queen infolauas töötades vastu laevast leitud iPhone’i, kui ei andnud seda ettevõttele üle. Noormees pani telefoni mullu 24. oktoobril hoopis internetiportaalis müüki, ütles politsei- ja piirivalveameti kommunikatsioonijuht Tuuli Härson Postimehele.

Informatsioon telefonist jõudis esmalt veebikonstaablini, kui üks inimene andis teada, et müüakse ilmselt leitud telefoni. Politsei võttis Madisoniga ühendust ning ta andis telefoni ise politseile üle. Müügitehing ei jõudnud toimuda.

Politsei tagastab mobiiltelefoni laevaettevõttele.

Madison sai karistada väärteo korras, kuna selle aasta alguses jõustunud karistusseadustiku muudatuse järgi alustab politsei kriminaalmenetlust juhul, kui teoga tekitatud kahju on vähemalt 200 eurot. Eelmise aasta lõpuni oli see piir 64 eurot.

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) nimekirjas riigikogusse valitud Jaak Madison andis eile parlamendi liikme ametivande.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles