Ühe nädalavahetusega eestlaseks

, Tartu Ülikooli külalistudeng Saksamaalt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matkaks valmis: ei ole halba ilma, õiged riided peavad lihtsalt olema!
Matkaks valmis: ei ole halba ilma, õiged riided peavad lihtsalt olema! Foto: Karsten Kaminski

Olen elanud Eestis kaks kuud. Sain kiiresti teada, mida tähendab «terviseks» ja et Skype on loodud Eestis, aga arvan siiski, et tõeliseks eestlaseks saamiseks peab rohkem teadma ja tegema. Seepärast võtsin vastu väljakutse: süüvida üheks nädalavahetuseks ülepea Eestisse ja selgitada välja, kas minust võib saada tõeline eestlane.

Pikad aluspüksid, vihmavari, nutitelefon ja pudel Vana Tallinna. Olen valmis väljakutse esimeseks sammuks: sukeldumine metsikusse loodusse. Sõitsin Lahemaa loodusparki. Ööbimiskohta on seal raske leida, aga pärast 18 inimese läbihelistamist suutsin veenda üht vana eestlast, et ta lubaks mul oma majas magada. Tema nimi on Päet ja ta paistis olevat segaduses, kui ma kõigest kolmeminutilise vestluse järel küsisin, kas võin tema juures peatuda – eestlased ei ole nii otsekohesed, nagu ma kiiresti teada sain.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles