EKRE: Helme eksis Telegrami koostööpartneriks nimetades

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esimees Mart Helme.
Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esimees Mart Helme. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) teatel läksid parteijuhil Mart Helmel pühapäeval Haapsalu organisatsiooni asutamiskoosolekul võimalike koostööpartnerite nimed sassi ja EKRE ei hakka portaaliga Telegram koostööd tegema.

«Tegu oli inimliku eksitusega ja see info ei vasta tõele,» ütles BNS-ile EKRE juhatuse liige Urmas Espenberg. «Portaali Telegram ees on vabandatud ja nad on vabandust aksepteerinud. Arusaamatus tekkis sellest, et meil on tulevikus plaanis koostöö mitme portaaliga ning enamusega neist on olemas ka suuline kokkulepe, kahjuks mitte aga Telegramiga.»

Espenbergi sõnul on kaks EKRE tulevast võimalikku koostööpartnerit portaalid teabeleht.com ja arvamusleht.ee. «Nemad on meelsasti nõus meiega koostööd tegema. Praegu käivad ettevalmistused, need võtavad aega, siis tuleb testperiood ja ma arvan, et ehk aprilli lõpus või mais saame asja käima,» rääkis Espenberg, kelle sõnul on EKRE-ga koostööst huvitatud portaale rohkemgi.

Espenbergi sõnul pole veel otsustatud, kas parteiuudised on portaali muust sisust eraldatud. «Ma ei tea, kas teha portaal nii parteikeskseks, aga seda peab mõtlema. Põhiliselt oleksid seal arvamuslood EKRE liikmetelt, aga neid ootame ka väljastpoolt,» sõnas ta.

Vastates BNS-i küsimusele portaali sõltumatuse kohta, ütles Espenberg «kas ERR on sõltumatu? Mina ütlen, et ei ole. Seal on nii, et osasid kutsutakse sinna, näiteks Vabariigi Kodanikesse ja osasid ei kutsuta. See selline mitmet moodi. Üritame objektiivsusele. Aga ideoloogiline suunitlus on siiski, et oleks rahvuslik konservatiivne, see on nagu peamine, mitte parteiline kuuluvus».

Helme ütles pühapäeval peetud Haapsalu osakonna asutamiskoosolekul, et EKRE hakkab üles ehitama oma meediat, nimetades üheks koostööpartneriks ekslikult portaali Telegram. Uudise avaldas Lääne-Elu ja Telegrami peatoimetaja teatas seepeale, et ühegi poliitilise jõuga ei tule mingit koostööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles