Randpere EKRE toetusrühmast: sama hästi võiksid nad Helme tagatoas arutada erinevate gaasikambrite tehnoloogia üle

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdo Randpere
Valdo Randpere Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni aseesimees Valdo Randpere mõistis hukka viisi, kuidas Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) saadikud moodustasid parlamendis toetusrühma traditsioonilise perekonna kaitseks.

Randpere imestas, miks ei suuda valimiste eel ausast riigivalitsemisest kõnelnud erakond üht toetusrühma teha parlamendi head tava järgides ning pealegi peaks tema sõnul toetusrühma mõte olema, et seal on võimalikult palju saadikuid, mis aitaks leida konsensust teravas küsimuses, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Praegusel juhul nad võiks sama hästi ju koguneda kuskil Helme tagatoas, tõmmata omale valged maskid pähe ja põletada tõrvikuid ja arutada erinevate gaasikambrite tehnoloogia üle,» ütles Randpere.

EKRE fraktsiooni juhi Martin Helme sõnul on see klassikaline poliit-tehnoloogiline laimuvõte, kus Reformierakond on välja mõelnud vaenlase, kellega võidelda, ent võitleb hoopis iseenda poolt põllule püsti pandud hernehirmutistega. 

«Mind solvaks see siis, kui mul oleks vähekenegi hirm, et meie erakonnas valitsevad sellised meeleolud või mõtted, millele ta viitab. Kuna ma tean seda kindlalt nii kogu erakonna kui enda kohta, et selliseid meeleolusid ei ole, siis iseenesest see ei torka mind. Minu meelest näitab see, mis mees on Randpere, mitte seda, mis inimesed meie oleme. Ja kui see kedagi solvab, siis kindlasti solvab see valijaid,» ütles Helme Postimehele.

Helme sõnul astus tema koduerakond parlamendiustest sisse avatud meelega teha koostööd seal, kus koostöövõimalus on. «Reformierakond on monumentaalselt tuksi keeranud võimaluse parlamendis vähemalt ühe uue tulijaga viisakalt läbi käia,» ütles ta.

EKRE lõi eile toetusrühma traditsioonilise perekonna kaitseks nii, et ükski teine erakond rühma ei kuulu. Viisi, kuidas rühm loodi, on osa riigikogu saadikuist kritiseerinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles